2009. április 2., csütörtök

Életvezetés tréninget tartottunk

Március 27-29 között a Hargita Megyei Magyar Diáktanács csapata számára tartottunk életvezetés tréninget Borzonton. A hétvége során abban segítettük a fiatalokat, hogy megtalálják saját és csapatuk jövőképét.

A Hargita Megyei Magyar Diáktanács vezetői az elmúlt években nagyszerű munkát végeztek, rengeteg színvonalas programot valósítottak meg. Legutóbbi programjukban, a DÖK-Start táborban mi is partnerek voltunk.

A csapat tagjai egy része végzős középiskolás, a többiek tizenegyedik osztályosok. Lassan a végéhez közeledik a közös tevékenységük, legalábbis ebben a formában. A fiatalok számára fontos volt, hogy ne csak saját jövőképükkel foglalkozzanak a tréning során, hanem a csapat jövőjét is megtalálják.

Pénteken ráhangolódó gyakorlatokkal kezdtünk, szombaton az életvezetésről, boldogságról, sikerről beszélgettünk. A tréning az Aquaria "Hét erő" modelljére épült, a résztvevők megismerték azokat az erőket, amelyeket felhasználhatnak a sikerük elérése érdekében. A sikeres emberek gondolkodásmódja, az önértékelés szerepe, a célkitűzés helyes módjának megismerése után a fiatalok megkeresték saját sikerterületeiket és célokat tűztek ki ezeken belül.

Vasárnap a csapat jövőjének megtalálásán volt a hangsúly. Az előző nap eredményeként saját célterületeiket és céljaikat tisztázhatták. Most ezeket egymással egyeztetve beszélhettek arról, hogy miben tudnának együttműködni a jövőben, milyen közös érdeklődésük van. A csapat jövőképének megtervezéséhez a Prizmajáték technikát használtuk. Különböző alternatív jövőképeket vázoltunk fel, elemeztük pozitív és negatív vonásaikat, majd megfogalmaztuk, hogy melyek azok a jellemzők, amelyeket a csapat saját jövőjében kívánatosnak tart.

A hétvége tanulságos és eredményes volt, ugyanakkor jó volt újra együtt dolgozni a HaDiT-os csapattal.

Nincsenek megjegyzések: