2008. december 22., hétfő

Új tevékenységi terület: turizmusfejlesztés

Gyergyóban mindig is sokat hallhatunk a turizmusról, turizmus fejlesztésről, a közösség számára a turizmusban rejlő lehetőségekről. Az elmúlt időszakban szinte hetente volt olyan rendezvény, amelynek a turizmus fejlesztése volt a témája. Kedvet kaptunk hozzá :-)

Konferencia a biztonságos turizmusról, Gyergyószentmiklós Integrált Városfejlesztési tervének műhelymunkái, november 13-án pedig Hargita Megye Turisztikai stratégiájáról szóló tanácskozás. Mind olyan rendezvények, amelyek hatására különböző ötleteink támadtak.

Már több mint 5 éve annak, hogy mi is készítettünk egy link gyűjteményt a startlapon, amelynek célja a gyergyói honlapok összegyűjtése volt, és kicsit a térség promoválása is. A gyergyószentmiklós.lap.hu oldalon azóta már több mint 300 link található. Az elmúlt 19 hónapban 48.000 látogatást mértünk. Ebből 27.000-et Magyarországról.

Az oldalon olyan személyek fordulnak meg, akik érdeklődnek Gyergyó és vidéke iránt. Mi pedig mostantól arról szeretnénk tőlük érdeklődni, hogy mi a véleményük a térségről, milyen elvárásaik és igényeik vannak a gyergyói turisztikai szolgáltatások iránt.

Egy online kutatást fogunk elindítani, amelyben a Gyergyó térség iránti turisztikai attitűdöt vizsgáljuk. Félévente készítünk egy-egy tanulmányt, jelentést, összegezzük a felmérés eredményeit. Célunk, hogy olyan tudást állítsunk elő, amelyet a helyi szolgáltatók felhasználhatnak a szolgáltatások minőségének javítása érdekében, és versenyképesebbé teszik a gyergyói turizmust.

Ezen kívül még egy ötletünk lett, az online kutatás helyét nem csak a kérdőív számára tartjuk fent, hanem egy térségi szintű turisztikai honlapot fogunk indítani, előbb magyarul, később pedig románul és angolul/németül is. A honlappal szeretnénk növelni térségünk turisztikai vonzerejét, ide vonzani a turistákat, hozzá járulni a térség szintű marketing tevékenységekhez, népszerűsíteni a különböző szolgáltatókat.

Az előkészítő munkák, ötletelések, tárgyalások már elkezdődtek. Terveink szerint 2009 január végére már mindkét projekt indulásra készen fog állni.

Nincsenek megjegyzések: