2009. április 14., kedd

Szakmai gyakorlat közvetítést indítana az EGYIK

Új szolgáltatást tervez bevezetni honlapján az EGYIK. A Gyergyó környéki szakmai gyakorlati lehetőségeket kívánja összegyűjteni és közvetíteni a gyergyói egyetemisták számára.

A szakmai gyakorlatok alatt szerzett tapasztalat és kapcsolatok nagyban segítik az egyetem utáni elhelyezkedést. Az egyesület célja, hogy egy online adatbázis működtetésével segítse a gyergyói fiatalok és vállalkozók együttműködését, a közös szakmai gyakorlati programok megvalósulását. Ezátal szeretnék erősíteni a helyi kapcsolatokat és a fiatalok egyetem utáni hazatérését.

Az egyesület egy online adatbázist akar létrehozni, amely az új portálon lenne megtalálható. Az adatbázis tartalmazza majd a gyergyói cégek ajánlatait a szakmai gyakorlatot keresők számára. Megtalálható lesz a cég bemutatkozása, a munkakör leírása, a gyakorlati időszak alatti esetleges bérezés mértéke. A fiatalok ezek közül az ajánlatok közül válogathatnak. Ugyanakkor a cégvezetők is tájékozódhatnak a fiatalok által feltöltött önéletrajzok között.

A Communitas Alapítvány Ifjúsági Szaktestületéhez írtunk pályázatot. A pályázat viszonylag nagy összegű (közel 4500 lej), finanszírozni szeretnénk belőle a portál elkészítését, folyamatos adminisztrálását és frissítését, a szolgáltatás népszerűsítésének költségeit valamint a cégekkel való kapcsolattartás költségeit is.

Nincsenek megjegyzések: