2009. április 7., kedd

Youth in Action pályázat az Ifinapokért

Elkészítettük idei első Youth in Action pályázatunkat. Az áprilisi beadási határidőre az Ifitéka felkérésére, a Juventus Egyesület nevében pályázunk az Ifinapok megszervezésére.

Az „Ifinapok” Gyergyó legnagyobb ifjúsági rendezvénye. Idén már a hatodik kiadás szerveződik. Reméljük, hogy az EU ifjúsági programjának a finanszírozásával. Több mint 8000 eurót szeretnénk nyerni. Ebből az összegből a szervezők szeretnének néhány újdonságot bevezetni az Ifinapokba:
  • Nagy hangsúlyt kapna a fiatalok bevonása a szervező csapatba, több energiát fordíthatunk az önkéntesek keresésére, illetve képzésére is. A projekt egyik célja, hogy olyan fiatalokat vonjon be a szervezésbe és az ifjúsági életbe, akik eddig nem vettek részt hasonló tevékenységekben. A pályázat segítségével az eddigi 1-2 napos összerázó képzés helyett egy 4 hétvégés tréninget tudnánk biztosítani. A program során nagyban népszerűsítenénk az önkéntességet.
  • Az Ifinapokat megyei szintre terjesztenénk azáltal, hogy más városokból is hívnánk meg fiatalokat, akik részt vesznek majd a csapatversenyekben
  • Természetesen a próbák és a kísérő rendezvények színvonala is nőne azzal, hogy nagyobb költségvetésből dolgozunk.
  • A rendezvény után kiértékelő hétvégét is tarthatunk, ahol az önkéntesekkel közösen kiértékelhetjük a rendezvényt és reflektálhatunk az önkéntesek tanulási tapasztalatára is.
Idén a gazdasági válság miatt nehezebb támogatókat találni erre a rendezvényre, így nagyon jól jönne egy komoly összegű támogatás. Reméljük ezzel a pályázattal sikerül ezt elérni.

Nincsenek megjegyzések: