2009. február 13., péntek

DÖK-Start tábor szakmai vezetői voltunk

Február 4-7 között került megrendezésre a Hargita Megyei Magyar Diáktanács (HaDiT) diákönkormányzati gyorstalpaló tábora, a DÖK-Start, Gyergyószentmiklóson.

A program Hargita megyei, kilenc-, tizedikes diákoknak szólt, azzal a céllal, hogy a diákönkormányzatok fiatalabb tagjainak lehetőséget nyújtson arra, hogy fontos ismeretekre tegyenek szert a rendezvényszervezés, az ehhez szükséges pénzforrások feltárása, illetve a csapatban való munka terén.

A tábor során a 36 résztvevő fiatal előadásokon, csoportmunkákon és különböző játékos foglalkozásokon vettek részt. A szervezők ( HaDit és az EGYIK) minket kértek fel a tábor szakmai vezetésére. Elsősorban a csoportmunkák koordinálása volt a feladatunk. Az öt kiscsoportot 10 középiskolás fiatal (a HaDiT jelenlegi tagjai) segítették. A mi feladatunk az volt, hogy ezt a 10 főből álló csoportsegítő csapatot segítsük. Közösen találtuk ki a kiscsoportos tevékenységek szakmai programját, valamint a tábor során szakmai szupervíziót biztosítottunk a fiatal csoportsegítőknek.

A tábor előadásainak fő témái a humán erőforrás menedzsment, a rendezvényszervezés, projektmenedzsment és pályázatírás, a diáktanácsok adminisztrációja voltak. A szervezetépítés jellegű előadások mellett az életvezetés előadás vitt színt a tábor programjába, ennek volt célja a személyiségfejlesztés. A csoportmunkák az előadások témájához illeszkedtek, a résztvevők az előadásokon hallottakat próbálhatták ki gyakorlatban.

Az összerázó valamint csapatmunkát tesztelő játéktól kezdve, konkrét rendezvényszervezéses gyakorlatokon át, meditatív foglalkozásokig, és napot kiértékelő feldolgozó beszélgetésekig terjedt a csoportmunkák tevékenysége.

A képzési program szakmai kiértékelőjét hamarosan a honlapunkon is elolvashatják. A DÖK-Starttal kapcsolatos írásokat pedig az EGYIK honlapján találhatják meg.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szép munka volt, ezúton is köszönetet mondanék a magam és a HaDiT nevében is. A segítségetek nagyban hozzájárult a tábor sikerességéhez. Személy szerint, rengeteget tanultam tőletek. Megint. :)

Vass Zsuzsa (DÖK-Start csoportvezető)