2009. április 13., hétfő

A Solaris vitakör újraindításáért pályáztunk

A Solaris vitakör 2003-2006 között 23 fiatalt segített, hogy fejlesszék magukat és hasznosan töltsék el a szabadidejüket. A klub tevékenysége néhány éve szünetel, de egy diákok körében végzett felmérés szerint volna igény rá. Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért egy képzési projektre pályázott, hogy újraindíthassa a tevékenységet.

A novemberi igényfelmérésből kiderült, hogy van érdeklődés a vitadélutánok, vitázás iránt. A képzés célja, hogy azok a gyergyói középiskolás fiatalok, akik érdeklődnek a vitázás iránt megismerkedjenek a vitázás alapjaival, fejlesszék kommunikációs készségeiket (fogalmazás, érvelés, nyilvános beszéd), kialakuljanak bennük a vitakultúra alapjai, játékos fejlesztő gyakorlatokban vegyenek részt.

A program során a fiatalok 10 alkalommal vesznek részt kétórás foglalkozásokon. Az egyesület célja, hogy 18 fiatal részvételével újrainduljon a vitakör tevékenysége. A program finanszírozásának megvalósításáért a Communitas Alapítvány Ifjúsági szaktestületéhez pályáztunk.

Nincsenek megjegyzések: