2009. június 1., hétfő

Nyertes Communitas pályázatok

A tavaszi pályázati szezon lassan véget ért, most már az eredményeket fogadjuk. A Communitas Alapítványtól folyamatosan jó hírek érkeztek, öt pályázatunkból négy nyert támogatást.

A legelégedettebbek az Esély Alapítvány részéről lehetünk, hiszen a kért összeg 85%-át meg is kaptuk (1000 lejt). A nyertes pályázat eredményeként december elején, a Sérültek Világnapja alkalmából meg fog valósulni a mozgássérült gyerekek alkotásaiból álló kiállítás.

Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért számára írt pályázatunk közül mind a kettő sikeres volt. A vitakör újraindítására 500 lejt, szakmai gyakorlat közvetítésre pedig szintén 500 lejt nyertünk. A támogatás mértéke elmaradt eredeti kérésünktől (A két projektre összesen 5430 lejt pályáztunk). Ennek ellenére mindkét projekt sikeres megvalósulásítására jó az esély. Az egyesületben a szakmai gyakorlat közvetítést az önkéntes projekttel összevonva készülhet el az új portál, a vitakör újraindítását pedig csökkentett költségekkel ugyan, de meg tudjuk valósítani.

Mindezek mellett a Szórvány szaktestülethez megírt pályázatunk is nyert. Ennek eredményeként Dávid Zoltán atya szórványlelkészi munkáját támogatja a Communitas Alapítvány, 700 lejjel.

A Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület pályázata volt az egyetlen, pályázatunk amely nem részesült támogatásban, a források szűkössége miatt.

Idén tehát 2700 lej támogatást sikerült partnerszervezeteink számára lepályázzunk a Communitas Alapítványtól.

Nincsenek megjegyzések: