2009. június 3., szerda

Életvezetés előadást tartottunk

Immár negyedik alkalommal került megszervezésre az Országos Képzéshétvége (OKH), idén Gyergyószentmiklóson a Hargita Megyei Diáktanács (HADIT) és a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) szervezésében. A képzéshétvége keretében életvezetés előadást tartottunk.

Az OKH célja egy alapfokú tudás biztosítása az ifjú diáktanácsosok számára, mindezt elméleti és gyakorlati programokkal és játékokkal színesítve.

Idén 45 diák vett részt rajta, 20 iskolából, 6 megyéből. A szervezők az egyik esti fakultációs előadás megtartására kértek fel minket. A HÍD Képzési Központunk képviseletében Dániel Botond az Életvezetésről tartott előadást.

Az előadás három fő témakört érintett. A siker fogalmának meghatározásával, körüljárásával kezdtünk, majd megnéztük miben különbözik a sikeres emberek gondolkodásmódja az emberek többségének gondolkodásmódjától. Végezetül arról beszélgettünk, hogy mi áll gondolkodásunk hátterében, hogyan alakul ki és hogyan működik az énképünk, és mit tehetünk azért, hogy énképünket építsük, befolyásoljuk.

A másfélórás előadáson mintegy 28 érdeklődő fiatal vett részt. A visszajelzések alapján azt mondhatjuk, hogy az előadásnak nagy sikere volt.

Nincsenek megjegyzések: