2009. május 27., szerda

Fókuszban a hálózatok - konferencián vettünk részt

A proHáló hálózat folytatta az elmúlt évben elkezdett Fókuszban a hálózatok konferencia sorozatát, amelyet Magyarország hat régiójában rendezett meg, azzal a céllal, hogy a hálózatfejlesztés terén elért tapasztalatait továbbadja, bemutassa, valamint kapcsolatokat építsen más országok nonprofit hálózataival.

A 2009. május 8-9-én az Erdélyi Magyar Civil Szervezetért Alapítvány közreműködésével Kolozsváron szerveztek műhelymunkát, ahol a hálózati együttműködés iránt érdeklődő civil szervezetek képviselővel találkoztunk.

A program keretében előadás hangzott el a hálózati működés elméleti kérdéseiről, bemutatták a proHáló hálózatot (létrejöttének körülményeit, működési alapelveit, értékelési rendszerét, a munkacsoportokban végzett munkát, és a marketing tevékenységét). A találkozó második napján a jelenlévő hálózatok képviselői mutatkoztak be, és a további együttműködés lehetőségeiről is gondolatot cseréltünk. Közösen úgy értékeltük, hogy találkozónk információkban gazdag, kölcsönös előnyökkel járó, kellemes hangulatú és további együttműködés lehetőségét körvonalazó volt.

A találkozón részt vettek:

Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány, Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége, Civilek Háromszékért – CIVEK, CIVITAS Kolozsvár, CIVITAS Udvarhely, Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), Kolozsvár, Romániai Falugondnokságok Szövetsége, Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért, Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE), Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyesület (ODFIE), Romániai Magyar Középiskolások Országos Szövetsége (MAKOSZ) és a proHáló hálózat képviselő.

forrás: prohalo.hu

A konferencia hatására számos új partnerség körvonalazódott, új ötleteink is születtek, mint például egy gyergyói civil fejlesztési alap létrehozása. Ezeket a jövőben fogjuk kibontakoztatni.

Nincsenek megjegyzések: