2009. június 2., kedd

Elkészítettük a Szent István plébánia honlapját

A gyergyószentmiklósi "Szent István király ereklyéinek felmagasztalása" templom mellett idén januártól létezik önálló plébánia. A plébánia építése forráshiány miatt nagyon lassan halad. Ft. Bartos Károly plébános különböző akciókat szervez annak érdekében, hogy támogatókat tudjon szerezni. Ezt a munkáját segíti majd az új honlap.

Hamarosan bemutatásra kerül a Szent István templomról és plébániáról szóló riportfilm. A műholdas televíziózás segítségével ez a film az egész világon látható lesz, megszólítja a nyugati magyar szórványközösségeket is.

A riportfilm egyik célja, hogy támogatókat gyűjtsön a plébánia építésének befejezéséhez.

Egy beszélgetés során fogalmazódott meg az ötlet, hogy honlapot kellene készítsünk a plébániának, hogy ezáltal is információval tudjuk ellátni azokat, akik szívesen támogatnák a plébániaépítést.

Ezért készítettük el támogatásképpen a honlapot, hogy segítsük a támogatók megtalálását. A Gyergyói Főesperesi Kerület honlapján található információk és fényképek alapján készítettük el a bemutató oldalt, a honlap címe (www.szentistvanplebania.ro) így meg tud jelenni a riportfilmben is.

Hamarosan tovább is fogjuk fejleszteni a honlapot, mivel nemcsak a támogatók vonzásában hanem a közösség fejlesztésében is eredményesen hasznosíthatjuk. Elsősorban egy közösségi honlapot szeretnénk létrehozni, amely a plébánia építése mellett hozzájárul az egyházközösség épüléséhez is.

Nincsenek megjegyzések: