2009. május 20., szerda

Gyűjts szelektíven! Hulladékgazdálkodási projektet szervezne az EGYIK

Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért a Gyulafehérvári Caritas Gyergyószentmiklósi Munkapontjával közösen hulladékgazdálkodási projektet tervez megvalósítani.

Hargita Megye Tanácsának környezetvédelmi programja kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy régi civil kapcsolatainkat felhasználva, a Caritas által kidolgozott Remény Stratégiájához csatlakozva elkezdjünk környezetvédelmi projektekben is gondolkodni.

A projekt általános célja a gyergyói lakosság figyelmének felkeltése a tudatos hulladékgazdálkodás fontosságára, a hulladéktermelés csökkentésére, a szelektív gyűjtésre és az újrahasznosításra, valamint a térségi civil szervezetek közötti hálózatépítés annak érdekében, hogy hulladékgazdálkodással kapcsolatos projekteket kezdeményezzenek és valósítsanak meg.

Konkrét célunk egy érzékenyítő rendezvény és egy szakmai műhelysorozat szervezése, amelyre magyarországi környezetvédő szervezetek tagjait várjuk, hogy megosszák tapasztalataikat a helyi civil szervezetekkel.

A projekt összértéke 10.930 lej, ebből 4.450 lejre írtunk pályázatot a Megyei Tanácshoz. A projekt lebonyolításában partnerünk még a Salamon Ernő Diáktanácsa és helyi környezetvédő szervezetek is.

Nincsenek megjegyzések: