2009. május 26., kedd

Átvettük Gyergyóditró honlapjának adminisztrálását

A helyi önkormányzatokkal folytatott turizmus-fejesztéssel kapcsolatos tárgyalásaink egyik pozitív hozadéka, hogy megbíztak minket Gyergyóditró község honlapjának adminisztrálásával.

A térség szintű turisztikai honlapról egyeztettünk Puskás Elemér polgármesterrel, amikor megfogalmazta azt az igényt, hogy szükség lenne a község honlapjának átalakítására, fejlesztésére is.

A honlapot a hivatalban működő integrációs iroda munkatársai frissítik hírekkel, a mi feladatunk az lesz, hogy munkájukat segítsük, az oldal adminisztrálásával, fejlesztésével.

Első lépésben kicseréltük a portálrendszert, Mambo rendszerről Joomlára tértünk át, ebben otthonosabban mozgunk, több kiegészítőt tudunk használni.

Az oldal arculatán minimális változtatásokat eszközöltünk, csupán a színvilágot igazítottuk a község hivatalos színeihez. Tartalmilag viszont több fejlesztést is sikerült megvalósítani:
  • lehetőség van hozzászólásokat írni a hírekhez, cikkekhez
  • gyorshírek küldése (rss csatornán)
  • hírlevél küldése
  • napi valutaárfolyam
  • videók bemutatása az oldalon
Az átalakítás során az előző hasznos funkciók is megmaradtak, továbbra is látogatható a galéria, a telefonkönyv és a fórum is.

Nincsenek megjegyzések: