2009. január 3., szombat

Városfejlesztési konferencián mutattuk be az igényfelmérés eredményeit

December 4-én a Szent Miklós Napok keretén belül került sor arra a Városfejlesztési Konferenciára, melynek célja Gyergyószentmiklós Integrált Városfejlesztési Tervének bemutatása volt.

A terv különböző fejezetekből áll, mint a belváros rehabilitációja, városkép átalakítása, zöld folyósó létrehozása a Békény patak mentén, infrastrukturális fejlesztések, közlekedés fejlesztése. A terv egyik fejezete szociális területről szól, ebben a fejezetben kapott helyet az Ifjúsági Központ terve.

A konferencián a Központi Fejlesztési Régió munkatársai ismertették a pályázati kereteket, az integrált fejlesztési tervet elkészítő OTP Consulting vezető tanácsadója Csák László pedig a pályázat elkészítésének folyamatát mutatta be. Köllő Miklós és Madaras Péter építészek a belváros rehabilitációját és a városkép átalakítását mutatták be, Bányász József a gyergyói szociális szolgáltatásokat. Mi pedig az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért nevében az Ifjúsági Központ terveit és a fiatalok körében végzett igényfelmérés eredményeit mutattuk be.

A felmérés során 171 diákot kérdeztünk meg, VIII-XII osztályosokat, magyarokat és románokat egyaránt. A minta életkorra és iskolákra reprezentatív.

Az eredményekből írt tanulmányt innen lehet letölteni.

A bemutatónkat pedig itt lehet megnézni:

Nincsenek megjegyzések: