2009. január 5., hétfő

Alakul az Esély Központ terve

December 12-én újabb találkozóra került sor az Esély Alapítvány sajátos szükségletű gyerekeket és családjaikat segítő programjával kapcsolatosan.

Amint azt már írtuk itt a blogon, az Esély Alapítvány "Mosoly Földje" programja ezután a Gyulafehérvári Caritas szárnyai alatt fog működni. December 12-én volt egy újabb találkozó, amikor a gyergyószentmiklósi munkapont Varga Katalin utcai épületében találkoztunk, hogy újra megnézzük a program leendő helyszínét, és nekifogjunk a munkának.

Az Esély Központ az épület tetőterében fog helyet kapni. A rendelkezésre álló felület kisebb mint a Tekepálya esetén, azonban itt most nem kell gondoljunk az önfenntartást segítő tevékenységekre, amelyek a Stadion utcai ingatlanban helyett kellett kapjanak.

A központ két lépésben fog elkészülni. Legfontosabb feladat, hogy sikerüljön egy olyan helyet kialakítani, amelyre átköltöztethetjük a program jelenlegi legfőbb szolgáltatását a gyógytornát. Első lépésben tehát a tornaterem, a hozzá tartozó öltöző és egészségügyi pontok (zuhanyzó, vécék) valamint egy raktárhelyiség kialakítása történik majd meg.

Ezután következik a korai fejlesztésnek helyet adó kabinet, az iroda valamint egy több célt is szolgáló kabinet berendezése.

A közeljövőben elkészül a tetőtér és az épület felmérése, a mi dolgunk pedig az, hogy összeállítsuk a központ tevékenységeinek leírását, a Caritas munkatársaival közösen elkészítsünk egy pályázati anyagot, és forrásokat találjunk a terv megvalósításához.

Nincsenek megjegyzések: