2009. március 17., kedd

Gőzerővel készül a Gyergyói-medence turisztikai honlapja

Hamarosan elérhető lesz az első térségi szintű turisztikai honlap, amely a Gyergyói-medence turizmus-fejlesztésének fontos eleme. Saját projektünkről van szó, amely már néhány hónapja lassan de biztosan halad előre. Az elmúlt napokban azonban felgyorsultak az események.

Előző bejegyzéseinkben már írtunk arról, hogy egy online piackutatási programmal valamint egy térségi szintű turisztikai honlap elindításával kívánunk hozzájárulni Gyergyó turizmusának fejlesztéséhez.

Az elmúlt időszakban kidolgoztuk az oldal tervét, megvásároltuk a domain neveket, egyeztettünk turisztikai szakemberekkel, néhány vállalkozóval, polgármesterekkel. A leglátványosabb lépés mindenképp az oldal grafikai tervének elkészítése volt. Lovász Árpád grafikus barátunk segítségével a tervek nagyjából el is készültek, a napokban pedig elkezdtük a honlap építését.

Sikerült az alap-design elkészítése és úgy tűnik, hogy nagymértékben sikerül megvalósítani azt, amit a tervező megálmodott. Az oldal szerkezete, tartalmi elemei is jól kezelhetőknek tűnnek, egy igéretes látvány tárult a szemünk elé az első programozási nap után.

Természetesen még sok a munka. A következő napokban be akarjuk fejezni a grafikai részt, ki kell javítsuk a hátterek hibáit, el kell készítsük a menüt és az oldalsó oszlopok elemeit, a fejlécképeket, valamint az oldalon található kisebb képeket is.
Ezután foglalkozhatunk a tartalmi részek megírásával is. Reméljek az oldal minél hamarabb átadható lesz és elkezdhetjük a turisztikai szolgáltatók megkeresését és bevonását.

Nincsenek megjegyzések: