2009. március 13., péntek

Elfogadta a városfejlesztési stratégiát a helyi tanács

Rendkívüli tanácsülésen döntöttek a város önkormányzati képviselői az Integrált Városfejlesztési Stratégia jóváhagyásáról és társfinanszírozásáról. A határozat megszavazása sürgős volt, mivel a hónap végéig le kell adni a pályázatot, mellyel jelentős pénzösszegeket nyerhet a város, fejlesztésre.

10 napirendi pontot vitattak meg tegnap a tanácsosok, melyek egy kivételével mind a városfejlesztési tervre vonatkoztak. A polgármesteri hivatal fejlesztési osztálya részéről Bardócz Ferenc elmondta, a terv már tavaly decemberen elkészült, azonban igazítani kellett rajta utólag, a pályázati feltételeknek megfelelően. Összefoglalta a pályázat lényegét és pénzösszegekről is beszámolt. Mint mondta, a központi régióban, melyhez mi is tartozunk körülbelül 44 millió euróra lehet pályázni, azonban 27 város szeretne pénzt nyerni. Gyergyószentmiklós több, mint 23 millió lejt kér a főtér fejlesztésére, 5 millió lejt műemléképületek rendbetételére valamint 4 millió lejt egy ifjúsági központ létrehozására. A városnak csupán két százaléknyi önrészt kell állnia.

A tanácsosok megszavazták mind a 8 városfejlesztési stratégiára vonatkozó határozattervezetet, így folytatódhat a munka, hogy március 31.-ig leadható legyen a pályázat.
forrás: Gyergyó TV

Ez egy újabb pozitív fejlemény az ifjúsági központ ügyében. Úgy érezhetjük, hogy az eddigi munkánknak (ifjúsági központ népszerűsítése, tervezések, igényfelmérés, műhelymunkák, fórumok) lassan érik a gyümölcse.

Reméljük sikeres lesz az integrált fejlesztési terv pályázata is.

Nincsenek megjegyzések: