2009. február 23., hétfő

Turisztikai egyesület létrehozásáról tárgyaltak a medence polgármesterei

A Gyergyói-medence polgármesterei Szárhegyen találkoztak február 9-én délelőtt. A megbeszélésen egy medenceszintű turisztikai egyesület létrehozásáról tárgyaltak.

Medenceszintű turisztikai egyesület létrehozását látja a turizmus garanciájának Gábor László, Szárhegy polgármestere. A ma tartott polgármesterek találkozójára meghívta a turisztikában érdekelt intézmények, civil szervezetek és vállalkozások vezetőit, valamint a Bukovinai Turisztikai Egyesület képviselőit, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a regionális turizmus-szervezés terén.

A bukovinai egyesület tagjai röviden beszéltek turizmus-fejlesztési tapasztalataikról, két fényképvetítést is megtekinthettünk: egyet a Gyergyói-medence, egyet pedig Bukovina szépségeiről. A konferencia-szerű találkozó végén nekünk is sikerült szót kapni, így bemutathattuk a polgármesterek valamint a jelenlévők számára az általunk tervezett turisztikai portál terveit. Sikerült a polgármestereknek átadni az oldalt bemutató füzetecskét is.

A találkozó során a nyolc település polgármestere kézhez kapta a medenceszintű turisztikai egyesület statútum-tervezetét, melyben az is benne foglaltatik, hogy megalapításához minden település lakosonként 50 banival járul hozzá, az alapítók mellett pedig minden turisztikában érdekelt fizikai és jogi személy tagja lehet az egyesületnek.

Sikerült tehát megtegyük a következő lépést a településekkel való együttműködés és a térség-szintű turisztikai honlap létrehozása terén. Az új egyesülettel pedig reméljük sikerül majd több projektben is együttműködni.

Nincsenek megjegyzések: