2009. február 23., hétfő

Hálók és hálózatok - Comenius pályázatot adtunk le

Újra beadtuk a "Hálók és hálózatok" ("Webs and Networks") című pályázatunkat.

Már a tavaly is próbálkoztunk, akkor Gyergyóból a Vaskertes Általános Iskola és az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért vett volna részt a projektben.

A projektben a rendszerszintű tanulást, a tanuló osztály modellt szeretnék meghonosítani néhány magyarországi valamint erdélyi általános iskolában is. A projekt lényege, hogy egy tanárokból és partnerszervezetek képviselőiből álló csapat 2008 őszén Hollandiába látogatva egy képzésen megismerkedik ezekkel a modellekkel és olyan oktatási projektet indít saját iskolájában, amely során ezeket a módszereket használja. A tanév után újabb találkozásra kerül sor Magyarországon, újabb képzés és műhelymunka, majd újabb oktatási projekt az iskolákban, végül mikor az a tanév is lejár Romániában, nálunk lenne a harmadik találkozás.

Idén már nem volt lehetőség arra, hogy iskolán kívüli szervezetek is bekapcsolódjanak a projektbe, így a Vaskertes Általános Iskola számára készítettük el a pályázatot.

Ez a projekt szorosan kapcsolódik egy másik projekthez, amelyet az április 1-i határidőre szeretnénk benyújtani az ifjúsági programhoz. A nyár folyamán szeretnénk egy nemzetközi képzést szervezni középiskolás és egyetemista fiataloknak a tanulószervezetekről, tanulási technikákról, rendszer szintű tanulásról.

Reméljük, hogy mindkét pályázatunk sikeres lesz.

Nincsenek megjegyzések: