2009. február 27., péntek

Előkészítettük az ifjúsági cserét

Február 20-22 között Astiban (Olaszország) találkoztak a márciusi ifjúsági csere csoportvezetői. A találkozó lényegében egy előkészítő látogatás volt, amelynek az volt a fő célja, hogy elkészítsük az ifjúsági csere programját.

Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért részéről 5 gyergyói fiatal fog részt venni ebben az ifjúsági cserében. A tábor témája a modern eszközök (és ezen belül az internetes rádió és televízió) alkalmazása kultúrák közötti párbeszédben.

Az előkészítő látogatás során meglátogattuk a projekt helyszíneit, valamint megterveztük a tábor tevékenységeit és programját.

A kultúrák közötti párbeszéd során foglalkozni fogunk az ifjúsági szubkultúrákkal, irányzatokkal, a nemzetek hagyományaival, szokásaival, sztereotípiákat fogunk feltárni - mindezeket játékos gyakorlatok során, valamint a rádió és televízió eszközeinek használatával. A programot a csoportok kísérői, segítői állítottuk össze és mi leszünk azok, akik a tábor során ezeket a gyakorlatokat levezetjük.

Az ifjúsági cserén olasz, német, magyar és erdélyi magyar fiatalok fognak részt venni március 26-április 5 között. Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági központért részéről a Légy pozitív! ifjúsági műsor stábja fog részt venni ezen az ifjúsági cserén, feladatunk a tévéműsor készítésével kapcsolatos tapasztalataink megosztása, a videó-műhelyek vezetése.

Nincsenek megjegyzések: