2008. május 20., kedd

Megvan az Esély Alapítvány akkreditációja

Beérett a februári munkánk gyümölcse, az Esély Alapítvány megkapta a tanácsadási és a rehabilitációs szolgáltatásaira az akkreditációt.

A társadalmi problémákból fakadó szociális szükségletek kielégítésére a különböző társadalmi szereplők szociális támogatásokat és szociális szolgáltatásokat működtetnek. A decentralizáció elve alapján a szociális szolgáltatásokat a közösségek szintjén szervezik meg. A helyi önkormányzatok kötelessége a szociális szolgáltatások biztosítása és fejlesztése, a szolgáltatások működtetői azonban lehetnek különböző jogi személyek vagy magánszemélyek is.

Azáltal, hogy a különböző szolgáltatások a kormányzati és köz-szférából, azáltal, hogy különböző szereplők nyújthatnak szociális szolgáltatásokat szükségessé válik, hogy ezek a szolgáltatások megfeleljenek bizonyos minőségi követelményeknek.

A szociális szolgáltatások minőségének biztosítása érdekében hozták létre az akkreditáció intézményét. Akkreditációhoz kötött az önkormányzatokkal való szolgáltatói szerződés megkötése, az állami szubvenció és különböző állami pályázatok megpályázása.

Az Esély Alapítvány mozgássérült gyerekek és fiatalok rehabilitációjával és fejlesztésével foglalkozik, valamint tanácsadást és támogatást biztosít a gyerekek családjai számára. A "Mosoly Földje Program" 2002 óta működik, pályázati valamint saját forrásokból. A továbblépéshez szükséges a nagyobb állami forrásokhoz való pályázás, az önkormányzati forrásokhoz való hozzáférés. Ennek feltétele volt az akkreditáció megszerzése.

Február folyamán készítettük el az alapítvány akkreditációs pályázatát, amelyet májusra bíráltak el véglegesen. Most már az Esély Alapítvány egy akkreditált tanácsadói és rehabilitációs központot működtet a sajátos szükségletű személyek és családjaik számára.

Nincsenek megjegyzések: