2008. május 18., vasárnap

HÍD Képzések májusban

Május 10-én, szombaton, két helyszínen is tartottunk előadást, tréninget.

A Sepsiszentgyörgyi Magyar Diákszövetség (SMDSZ) felkérésére Sepsibesenyőn karrierfejlesztés és önszervező tanulás témakörében tartottunk egy napos tréninget, a diákszövetségben tevékenykedő egyetemisták számára, a Romániai Magyar Középiskolások Országos Szövetsége (MAKOSZ) felkérésére Maroshévízen pedig a motivációról egy előadást.

A "Karrierfejlesztés" tréning elsősorban egyetemistáknak szól. Célja az életvezetéssel, tanulással, karrierszervezéssel kapcsolatos képességek fejlesztése.

A tréning főbb témái: az önszervező tanulás, kompetenciák működése és a kulcskompetenciák, tőketípusok, karrier utak és karrierminták, jövőműhely modell, tőketérkép és kompetenciatérkép készítés, tanulási stílusok és tanulási technikák, önéletrajz készítés stb.

A tréning egynapos változata alatt persze nem lehet mindent alaposan megtapasztalni, megismerni. A résztvevők előbb ráhangoló gyakorlaton idézhették fel mit is tudnak a karrierről, majd különböző modelleket ismerhettek meg (tőketípusok, habitus, mező, a karrierutak és karrier-stratégiák típusai). A programban egymást váltották a csoportos feladatok, modellek bemutatása, játékok, megbeszélések. A tréninget Dániel Botond vezette.

Maroshévízen a MAKOSZ Országos Képzéshétvégét szervezett középiskolás diákvezetők számára. A Köllő Dávid által tartott motivációs előadás során különböző motivációelméleteket és ezek háttereit ismerhették meg a résztvevők.


Nincsenek megjegyzések: