2008. március 18., kedd

Készül a GYTIT stratégiája

Február 9-10-én tartotta a Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa az első stratégiatervező hétvégéjét. A csoportmunkát mi vezettük, ugyanakkor a szervezet minket bízott meg a stratégiai terv elkészítésével is.

A hétvége során a tagszervezetek képviselői kicsit közelebbről megismerkedtek egymással, majd a stratégiatervező csoportmunkák során számbavettük a tagszervezetek problémáit, összegyűjtöttük az ideális ernyőszervezet jellemzőit, és ezáltal kifejeztük elvárásainkat a GYTIT iránt, majd elemeztük a GYTIT jelenlegi helyzetét: erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeket, veszélyeket. Vitáztunk továbbá a szervezet átalakításáról illetve a politikai szerepvállalásról.

A hétvége anyagait felhasználva készült el a stratégia első három fejezetének munkaanyaga.

Az első három fejezet tartalma:
  • A stratégiai terv kidolgozási folyamatának leírása
  • A GYTIT helyzetének leírása (a csoportmunka anyagainak feldolgozása: problémák, ideális jellemzők-elvárások, helyzetfeltárás)
  • A fejlesztési területek és a prioritások meghatározása.
A munkaanyagot március 11-én töltöttük fel az oldalra, hogy a tagszervezetek illetve az érdeklődő fiatalok véleményezni tudják. Meghirdettük a térség levelezőlistáin (fiatal-gyergyó, civil-gyergyó, gyergyóért), volt is eredménye, mivel az elkövetkező négy napban 68-an nézték meg az oldalt, visszajelzés is érkezett. Mivel a GYTIT oldalát mi fejlesszük, elhelyezhettünk reklámot is illetve egy linket a partnerek linkjei között, és külön örülhettünk annak, hogy a látogatók közül 9-en a mi oldalunkra is átkattintottak és nézelődtek egy kicsit (átlagosan 3,4 oldal/látogatás, átlag 1 perces látogatások) .

A stratégia szövege innen letölthető.

Nincsenek megjegyzések: