2008. március 29., szombat

Az Esély Alapítvány pályázatával sem nyertünk

Február elsejei határidőre két pályázatot adtunk le a Youth in Action programot lebonyolító romániai nemzeti ügynökséghez. Mindkét pályázatot az 1.2-es alprogramhoz, az Ifjúsági Kezdeményezések kategóriában írtuk. Az EGYIK pályázatáról még március elején kaptuk a hivatalos értesítést, hogy formai okok miatt (hiányos dokumentáció) visszautasították, a napokban pedig felkerültek a hivatalos eredmények is az ügynökség honlapjára.

Az Esély Alapítvány pályázata a "Together in Arts" (Együtt a művészetekben) címet viseli. A program célja, hogy az alapítványhoz járó mozgássérült és egészséges gyerekek közösen művészetterápiás műhelyeken illetve színi műhelyen vegyenek részt. A színdarabot valamint a műveszeti műhelyeken készített alkotásokat a sérült személyek világnapján mutattuk volna be. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy csoportsegítő szakembereket, műhelyvezetőket is tiszteletdíjban részesítsünk, ezáltal tudtuk volna az alapítványt nem csak tevékenységben hanem szervezetileg is erősíteni.

A pályázatot értékelő szakértők 55.5 pontot adtak a pályázatunknak, amely átmenő pontszám, és ebben a fordulóban a 15. helyre volt elég. Sajnos a rendelkezésre álló összegek a 13. helyezettnél kimerültek, így forráshiány miatt utasították el a pályázatunkat. Ezzel a pontszámmal miénk volt a legjobb Hargita megyei pályázat, de ez kevés vigasz. Várjuk a kiértékelő lapokat, és a következő fordulóra (április 1 vagy legkésőbb június 1) javítva nyújtjuk be a pályázatunkat.


Nincsenek megjegyzések: