2008. március 29., szombat

Elkezdtük az oktatási portál fejlesztését

A HÍD Képzési Központ keretén belül oktatási portál létrehozását tervezzük.

A "nagy terv" leírásában lehetett olvasni, hogy nekünk az anyagi erőforrások megteremtésében (pályázatírás, finanszírozási kérdések), a projektek kivitelezéséhez nyújtott szakmai tanácsadásban és menedzsmentben, valamint a helyi trénercsapat kialakításában és képzési központ működtetésében van szerepünk.

Az oktatási portál lényegében a képzési tevékenységünk megerősítését és minőségi fejlesztését szolgálja. A portál céljairól, tartalmáról majd a későbbiekben írunk. Az elmúlt hetekben a projekt megtervezésével voltunk elfoglalva, tegnap pedig sikerült továbblépni: elkezdtük a különböző technikai megoldások tesztelését. Telepítettünk egy Moodle illetve egy Dotproject rendszert.

A Moodle lényegében egy online tanuláshoz használt tananyag menedzsment rendszer, a Dotproject pedig egy projektmenedzsment eszköz. Mindkét rendszer nyílt forráskódú, ingyenesen használható. Elsősorban a moodle kapcsolódik az oktatási portál fejlesztéséhez, azt szeretnénk kipróbálni, hogy milyen lehetőségeket biztosít. A dotproject pedig azért lehet hasznos, mert munkatársaink, partnereink több városban, sőt több országban élnek, reméljük sikerül közös munkánkat az alkalmazás segítségével megkönnyíteni.

Nincsenek megjegyzések: